Bedroom Makeover med Melanie Lissack

Bedroom Makeover med Melanie Lissack

Författare Carpe Diem Beds on 24th Feb 2022

I vår samarbetar Carpe Diem Beds med den talangfulla brittiska interiörbloggaren och DYI-entusiasten Melanie Lissack. Melanie har skapat ett fantastisk nytt sovrum med hjälp av en ny säng och nya sovrumsmöbler från Carpe Diem Beds.

Melanie erbjuder hennes Instagram följare och bloggläsare en mängd av inspirerande designtips, DIY-guider och hur man kan skapa ett fantastiskt hem med hjälp av färg, form och massor av vackra blommor.

Tillsammans med Carpe Diem Beds gick Melanie igenom vår sängkonsultationsprocess och på hennes blogg förklarar hon mer om hur hon valde vår kontinentalsäng Kornö, som sin drömsäng.

”Vi valde Kornö (180 cm x 200 cm) eftersom jag föredrog den lägre höjden på sängen. Kornö är utrustad med fjädersystemet J-Pocket som består av två lager pocketfjädrar i stål med ett patenterat viskoelastiskt lager i botten (som utvecklats i samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för att minska trycket mot kroppen och främja blodcirkulationen). Vi lade även till en tvättbar bäddmadrass eftersom vår säng ofta blir invaderad av både hundar och barn med smutsiga små tassar.

Från början till slut så erbjuder Carpe Diem Beds en helt skräddarsydd upplevelse som är till för att kunden hittar den säng som är bäst för dem. Välj din typ av säng (det finns fyra kontinentalsängar, tre ställbara sängar och två ramsängar), gavel, sängben och tyg för att skapa din drömsäng. Som någon som är väldigt detaljerad när det kommer till interiör så tilltalade detta verkligen mig. Vårt sovrum var redan inrett så jag ville att vår nya säng skulle passa in perfekt i vår nuvarande sovrumsdesign. Min make på andra sidan bryr sig bara om funktion och inte lika mycket om färg och form så han var överlycklig när han insåg att han kunde välja hårdhet på sin sida av sängen. Han är musiker så han har tillbringat många år på turné och att konstant sova på bussar har gett honom en väldigt dålig rygg (vi har i många år diskuterat hårdhet då jag fördrar en mjukare säng). Carpe Diem Beds erbjuder alternativet att ha två olika typer av hårdhet på madrassen (det är inget mellanrum och madrassen är gjord i ett helt stycke). Jag valde ”medium” på min sida och min make valde ”firm”.”

Att välja en helt ny sänggavel

När Melanie skulle välja gavel till sovrummet blev hon helt förälskad i vår Low Tornö sänggavel vilket är ett populärt val när du vill ge ditt sovrum ett snyggt designinslag, men du vill spara på platsen den tar.

Jag blev besatt av Tornö sänggavel (en 180 cm hög sänggavel) men den var bara alltför stor till vårt rum. Jag blev därför väldigt glad när jag hörde att Carpe Diem Beds precis lanserat sin Low Tornö sänggavel med 145 cm i höjd, något kortare men ändå med en stor designpåverkan.”

Sömnupplevelsen med Carpe Diem Beds

Efter att ha sovit i sin Kornö i två månader, ger Melanie den här recensionen om hur det känns att vakna i sin Carpe Diem säng och hur hennes make nu också blivit en stor fan av sängen:

”Som jag tidigare nämnt så har vi nu sovit i vår Kornö i två månader. Carpe Diem Beds har informerat om att det kan ta upp till tre månader för din kropp att vänja sig till sängen eftersom sängen är uppbyggd på ett helt unikt sätt jämfört med andra sängar på marknaden, men jag kände en positiv skillnad direkt. När jag lade mig i sängen för första gången så kände jag mig avslappnad och bekväm. Min rygg och mina ben är nu på samma nivå och jag sover mycket djupare än jag gjorde tidigare. Min make som oftast är väldigt kritisk, känner exakt likadant och är väldigt nöjd med vår nya Kornö. Han känner mindre spänningar i axlarna och har kunnat minska på antalet dagliga stretchövningar som han måste göra för att behandla sin muskelskada.”

För mer inspiration

Besök gärna Melanies Instagram och hennes inspirerande blogg för ännu mer designtips, DIY-projekt och fantastiska bilder.