Sarah Becker x Carpe Diem Beds

Sarah Becker x Carpe Diem Beds

Författare Carpe Diem Beds on 22nd Mar 2022

Carpe Diem Beds har i år samarbetat med den talangfulla danska konstnären Sarah Becker om att skapa en samling av handgjorda konstverk. Sarah tog inspiration från vår historia och vårt svenska västkustsarv och har skapat elva fascinerande konstverk. Sarah använder flera olika tekniker för att ta fram hennes konstverk och hon är mest känd för sina broderier och sykonst. För mer information om Sarah så besök gärna hennes hemsida.

För vårt samarbete och de elva konstverk som Sarah skapat så valde Sarah att inspireras av färgerna av ljungen som växer på västkusten och hur blommorna skiftar i färg mellan gryning och skymning. Ljung har betytt mycket för Carpe Diem Beds ända sedan vi grundades för mer än 25 år sedan.

Vår grundare, Börje Thuleskär, var övertygad om att sömn hade en stor inverkan på fysisk och mental hälsa. Som kiropraktor så visste han att madrassen var nyckeln till effektiv sömn men kunde inte hitta en madrass som var bra nog. En dag så tog Börje en promenad på en ö ute i skärgården nära Lysekil och somnade på en ljungbädd. Här upplevde han att ljungen formade sig efter hans kropp på ett sätt som han aldrig upplevt en säng göra. Det här ledde Börje till att starta sin resa med att skapa den perfekta sängen med den samma känsla av viktlöshet som han upplevt på ljungbädden.

Resan tog tusentals timmar och tillsammans med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg så skapades Carpe Diem Beds patenterade fjädersystem Contour Pocket System. Det unika fjädersystemet gör att varje enskild fjäder anpassar sig efter kroppens form och ger en oöverträffad följsamhet. Eftersom fjädersystemet har stoppning i varje enskild fjäder innebär det att varje fjäder kan stödja kroppen bättre, på både ytan och djupet. Tack vare detta tillåts musklerna att slappna av och ger en maximalt avslappnad sovposition. Precis som att sova på en ljungbädd på västkusten.

Vår passion för design

Vårt samarbete med Sarah Becker representerar också Carpe Diem Beds passion för design och vår hängivenhet att skapa sovrum som är noggrant anpassade till varje kunds önskemål. Med Carpe Diem Beds så kan du designa och skapa din egen sovrumsoas där du kan fullständigt koppla av. Så vackra som de är innovativa, så är våra sängar helt handgjorda och du kan designa din säng helt efter stil och behov. Vi erbjuder tyger från Designers Guild och The Romo Group i vackra naturtoner och även en mängd lyxiga sängkläder, sovrumsaccessoarer och inredning. Hos Carpe Diem Beds kan du designa ditt drömsovrum.

Upptäck mer

Besök gärna vår butik i centrala Köpenhamn och upplev konstverken som Sarah Becker har skapat och se hur hennes konst blivit inspirerad av vårt varumärke och produkter. Det finns flera vackra konstverk, bland annat broderier på prydnadskuddar, plädar och andra textilier.