Hur man skapar en hotellkänsla i sovrummet

Hur man skapar en hotellkänsla i sovrummet

Författare Carpe Diem Beds on 3rd Aug 2021

Med rätt bäddning och smådetaljer kan du enkelt skapa känslan av ett 5-stjärna hotell i ditt eget sovrum.

Bättre sömn med en lyxig hotellkänsla i sovrummet

Våra 6 bästa sovrumsdesign tips för en hotellkänsla hemma

Varför vänta tills semestern för att få en god natts sömn? Med rätt bäddning och smådetaljer kan du enkelt skapa en hotellkänsla i ditt eget sovrum – och få sova riktigt gott hela året runt.

Här kan du läsa om våra bästa tips för att få en lyxig hotellkänsla i sovrummet.

1. Lek med prydnadskuddar

Sängen är i fokuspunkten i sovrummet – vilket betyder att din bäddning gör stort intryck. För att skapa en riktig sovrumsoas krävs många prydnadskuddar.

Skapa dimension på din säng med prydnadskuddar i olika storlekar och former.

2. Investera i sängkläder med hög trådtäthet

Trådtäthet har en stor påverkan på hur mjuka och sköna dina lakan upplevs.

Ju högre trådtäthet dina sängkläder har, desto skönare känns de. Vi rekommenderar att du använder lakan med åtminstone 300TC (Thread Count per en kvadrattum) för en riktigt härlig känsla i sängen.

3. Experimentera med färger i sovrummet

Våga visa upp din personlighet - kom ihåg att det blir din personliga oas och att du därför ska sätta din egna prägel i rummet.

Ett enkelt sätt att leka med färger är med dina prydnadskuddar. Använd olika tyger som passar ihop med andra färger i rummet. Du kan även testa att byta ut dina sänglakan efter säsong – alternera mellan krispigt vita lakan under sommarhalvåret och mörkare toner under vintern.

Om du vill skapa en ”wow-känsla” kan du även välja en mer vågad färg på din säng och sänggavel. Då kommer din säng med säkerhet att fånga blickar till sig när en kommer in i sovrummet.

4. Håll dina sängkläder krispiga och fräscha

Att sova i nytvättade, krispiga lakan är en riktig härlig och avslappnande känsla. Att dessutom se fräscha, oskrynkliga lakan på sängen är något som direkt bidrar till en lyxig hotellkänsla.

Det är enklare än man tror att hålla lakanen från att bli skrynkliga mellan tvätt – utan att behöva stryka dem. Fyll en sprayflaska med vatten och en skvätt sköljmedel och spraya sedan varsamt en dusch över dina lakan innan du drar åt. På detta sätt får du krispiga, oskrynkliga lakan på mindre än en minut.

5. Använd fluffiga kuddar och täcken

Få sängen att kännas extra inbjudande med fluffiga och exklusiva kuddar och täcken. Använd kvalitetssäkrat och miljömärkt dun eller lyxigt silke för en allergenfri sömn.

Dun är ett nästan viktlöst naturmaterial som andas och låter överflödig kroppsvärme passera igenom, så att du hela tiden bibehåller en perfekt temperatur under täcket, hela natten. Det är som fluffiga moln - den mest utsökta värmen som verkar komma ur ingenstans. Det är en känsla som är svår att klä i ord, men den som upplevt det vet vad vi pratar om.

6. Investera i en stor, fluffig sovrumsmatta

Att stiga upp ur sängen en lugn morgon och sätta fötterna på en mjuk och fluffig sovrumsmatta kan bli din nya framtida morgonritual. Höj mysfaktorn i sovrummet med en tjock och lyxig matta under sängen. Välj en enkel matta för en tidslös, stilren design.


Personalen i vår Stockholm Flagship Store är experter på sovrumsdesign. Kontakta oss idag för att boka en tid med våra inredningsexperter och skapa en hotellkänsla i ditt sovrum.