EN DRÖM SOM GICK I UPPFYLLESE

Ofta kan inspiration komma från de mest osannolika platser - som en ljungbädd på en svensk klippö.
Men det är faktiskt just därifrån som ursprungsidén till Carpe Diem Beds-sängarna kommer.

 

 

"Jag kunde inte hitta mina drömmars säng…

...så jag byggde den själv"

 

Vår historia tog sin början med en ung och passionerad aspirerande kiropraktor vid namn Börje Thuleskär. Allt eftersom hans kunskaper om människokroppens anatomi och fysiologi fördjupades blev han mer och mer medveten om hur avgörande sömn är för både kroppen och sinnet. Han bestämde sig därför för att investera i en ny säng och köpte det allra bästa marknaden hade att erbjuda. Hans första upprymdhet vändes dock snabbt till besvikelse när inte ens det bästa uppfyllde förväntningarna.

En varm sommardag var Börje ute med sin segelbåt och satte kurs mot Stora Kornö - en liten pittoresk ö precis utanför Lysekil på den svenska västkusten. Han gick i land och utforskade de mjuka, böljande klipporna längs öns stränder, innan han slutligen sträckte ut sin filt över en ljungbädd och lade sig ner för att njuta av sol och de vackra omgivningarna. Och blev förvånad över hur bekvämt det var!

Utsträckt där på ljungen var hans kropp mer avslappnad och känslan fullkomligt oslagbar i jämförelse med hans nya premiumsäng. 

Upplevelsen sådde ett frö hos Börje, som snart hade påbörjat en resa - en resa mot att bygga en säng, som kunde motsvara den känsla han fått där på klipporna och samtidigt påminna om det rogivande ö-landskapet. 

Allt sedan Börjes dag där i solen har vi spenderat tusentals timmar med att vidareutveckla och uppfylla hans dröm om den perfekta sängen.

Idag, mer än 20 år senare, leder Carpe Diem Beds utvecklingen inom Sveriges premiummarknadssegment. Vi exporterar till cirka 15 länder över hela världen, och vår försäljning ökar för varje år allt eftersom vi växer och utvecklas. Varje nytt år innebär att vi återigen utmanar oss själva i att förbättra våra produkter ytterligare och erbjuda fler människor en riktigt god natts sömn. Men en sak kommer aldrig att förändras. Vi får fortfarande uppleva samma passion, samma njutning, samma vilja att tillverka de bästa sängarna i världen och bidra till pigga och energiska dagar med hjälp av en djup och lyxig sömn.

kvinna sover i säng

UPPLEV SKILLNADEN

Lägg dig i en säng med ett makalöst pocketfjädersystem som är exklusivt för Carpe Diem Beds, som omsluter din kropp likt ett fjäderliknande moln, avlastar kroppen och minskar stressen.

UPPTÄCK CONTOUR POCKET SYSTEM

DESIGN

Stil, liksom komfort, betyder olika saker för olika människor. Vårt sortiment av sängar och tillbehör är designat för att inspirera till kreativitet och främja det unika. Skapa din drömsäng med våra vackra tyger, sängben och gavlar.

LÅT DIG INSPIRERAS

KVALITET

Under årtionden har våra hantverkare förfinat sina tekniker och kombinerat de mest avancerade materialen med naturens bästa. I deras händer blir de till samtida konstverk, skapade för återhämtning.

Bara det bästa
Alla rättigheter förbehålls, Carpe Diem Beds - 2020