Malö

Malö är en populär premium säng från Carpe Diem Beds. Ramsängen har ett extra högt fjädersystem, vilket ger en känsla som liknar en kontinentalsäng. Designa din säng utifrån dina behov och din personliga stil. Malö tillverkas för hand i Sverige.
27 370.00kr
Lägger till i varukorgen… Artikeln har lagts till

Tillgänglighet & leverans

Tillverkas mot order och levereras inom 7-8 veckor.


Malö är en stilren ramsäng i premiummodell från Carpe Diem Beds. Sängmodellen är extra omtyckt tack vare det extra höga fjädersystemet som ger känslan av att ligga i en kontinentalsäng. Det patenterade fjädersystemet Contour Pocket System gör att sängen formar sig efter din kropp och ger en närapå viktlös upplevelse. Malö är handgjord av material som håller hög kvalitet och är en ramsäng du kommer att sova gott i under många år.

Patenterade lösningar i sängar från Carpe Diem Beds

Liksom alla sängar från Carpe Diem Beds är Malö designad för att ge en ergonomisk och skön sömnupplevelse så att du vaknar utvilad. Carpe Diem Beds har tagit fram ett unikt fjädersystem och ett trögelastiskt bottensegment som som ger optimal tryckavlastning och maximal sovkomfort.

Carpe Diem Beds Contour Pocket System

Contour Pocket System är ett patenterat fjädersystem som verkar vid sängens yta. Contour Pocket System har stoppningsmaterial inuti varje enskild fjäder, i stället för att stoppningen är placerad ovanpå fjädersystemet. Det unika fjädersystemet gör att varje enskild fjäder anpassar sig efter kroppens form och ger en oöverträffad följsamhet. Tack vare detta tillåts musklerna att slappna av och ger en maximalt avslappnad sovposition.

Visco Elastic Bottom Layer – ett trögelastiskt bottensegment

I samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och massageterapeuter har Carpe Diem Beds utvecklat ett patenterat trögelastiskt bottensegment – Visco Elastic Bottom Layer. Det unika bottensegmentet verkar djupare ner i sängen och gör att de fjädrar som är mest utsatta för belastning sjunker ner, i stället för att trycka mot kroppen. Visco Elastic Bottom Layer gör att trycket mot kroppen minskar och främjar blodcirkulationen. Det gör att du kan sova ostörd under längre perioder på natten och därigenom maximera dina chanser till den eftersökta djupsömnen.

Designa din egen Malö ramsäng

Malö finns i flera storlekar: enkelsäng, dubbelsäng och king size-säng. Välj mellan mjuk, medium, fast och extra fast madrass och komplettera med en bäddmadrass. Rama in Malö med någon av Carpe Diem Beds vackra sänggavlar och höj sängen från golvet genom att addera sängben från vårt stora utbud. Rekommenderad höjd på sängben: 17 cm. Notera att vid val av dubbelsäng krävs två set sängben eller att stödben köps till. Du kan själva välja tyg och färg så att Malö passar din inredningsstil. När du köper en säng kan du kostnadsfritt välja mellan någon av de 16 tyger som ingår i vår Classic Collection. Du kan även välja mellan någon av de 20 tyger som ingår i vår Exclusive Collection, som ett tillval mot extra kostnad. Tygerna i Carpe Diem Beds Classic Collection är Svanenmärkta.

Tillverkas för hand i Sverige

Malö ramsäng tillverkas för hand i Carpe Diem Beds fabrik i Sverige. Carpe Diem Beds har 25 års garanti mot fjäder- och rambrott.

SÄNGFAKTA: MALÖ

Rekommenderad bäddmadrass: Malö kombineras med fördel med vår mjuka och följsamma bäddmadrass Luxury. Den har en bomullsstoppad sommarsida, ullstoppad vintersida och talalaylatex i mitten. Praktisk och bekväm året om. Höjd 7,5 cm.

Sängens uppbyggnad:

1. Carpe Diem Luxury bäddmadrass fylld med ull, bomull och talalaylatex (som standard).
2. Carpe Diem Beds Contour Pocket System, höjd 15 cm.
3. Trögelastiskt bottensegment, Visco Elastic Bottom Layer.
4. Värmebehandlad pocket, höjd 13 cm.
5. Sängram av svensk furu med nedsänkta ribbor.
Höjd: Cirka 40 cm inklusive bäddmadrass.
Rekommenderad benhöjd: 17 cm.

Storlek på Malö ramsäng:

Enkelsäng : Bredd 80 cm, längd 200 cm.
Enkelsäng : Bredd 80 cm, längd 210 cm.
Enkelsäng : Bredd 90 cm, längd 200 cm.
Enkelsäng : Bredd 90 cm, längd 210 cm.
Enkelsäng: Bredd 105 cm, längd 200 cm.
Enkelsäng: Bredd 105 cm, längd 210 cm.
Enkelsäng: Bredd 120 cm, längd 200 cm.
Enkelsäng: Bredd 120 cm, längd 210 cm.
Enkelsäng: Bredd 140 cm, längd 200 cm.
Enkelsäng: Bredd 140 cm, längd 210 cm.

Dubbelsängar utgörs av två enkelsängar placerade sida vid sida och finns i bredd 160cm, 180 cm och 210 cm. Önskas intrycket av en enda stor säng så addera en bäddmadrass för att både ge mer komfort, samt skapa en starkare designupplevelse.